« Terug

Het Studievisum voor Canada - Studeren in Canada

Ieder jaar komen er ruim 100.000 buitenlandse studenten naar Canada om hier tijdelijk te studeren. Wilt u ook naar Canada om hier tijdelijk een Canadees studieprogramma te volgen of stage te lopen? Dan is deze blog zeker interessant voor u. In dit artikel leest u namelijk meer over het studievisum van Canada, dat voor veel studenten uit het buitenland verplicht is.

 

Een studievisum Canada: heb ik er eentje nodig?

De meeste studenten die tijdelijk naar Canada gaan om hier te studeren of stage te lopen, vragen een studievisum (Study Permits) aan. Dit is opvallend, want een groot deel van de studenten heeft in eerste instantie geen studievisum nodig. U heeft namelijk alleen een studievisum nodig als u langer dan 6 maanden in Canada verblijft om hier te studeren of stage te lopen. Waarom veel studenten toch een studievisum aanvragen, al blijven ze korter dan een half jaar? Simpel, veel studenten weten nog niet wat ze na hun studie in Canada willen gaan doen. Willen ze langer blijven om nog een studieprogramma te volgen, dan hebben ze wel een visum nodig. En dit visum kan enkel in het buitenland worden aangevraagd.

 

Weet u nog niet zo goed wat u na het volgen van uw studieprogramma wil doen en is de kans aanwezig dat u in Canada blijft? Dan kunt u beter ook gewoon een studievisum aanvragen. Het is niet toegestaan om met een regulier toeristen visum voor Canada te gaan studeren. 

 

Studeren in Canada visum aanvragen: de eisen

Om een studievisum te krijgen, moet u aan enkele eisen voldoen:

-        U staat ingeschreven bij een erkend onderwijsinstituut.

-        U moet de immigratiebeambte ervan overtuigen dat u na het afronden van uw studie het land zal verlaten.

-        U moet voldoende financiële middelen hebben om schoolgeld te betalen en de kosten van uw levensonderhoud en transport te kunnen dekken.

-        U moet in goede gezondheid verkeren.

 

Ook mag u geen strafblad hebben of een bedreiging vormen voor Canada en de inwoners van Canada.

 

Werken in Canada: wel of geen visum?

Veel studenten die tijdelijk in Canada gaan studeren, gaan hier ook werken. Er moet namelijk wel geld verdiend worden. Werkt u op de campus, dan heeft u geen werkvisum nodig. Gaat u buiten de campus werken, dan heeft u wel een visum nodig. Als u stage gaat lopen in Canada, heeft u geen visum nodig. Kortom, alleen als u buiten de campus gaat werken naast uw studieprogramma, heeft u een speciaal werkvisum nodig. In dit geval heeft u ook nog altijd een studievisum nodig.

 

Beste reistijd om te studeren in Canada

De winters in Canada zijn streng, heel streng. De beste reistijd voor het land verschilt dus per individu. Wilt u graag wintersporten tijdens de studie? Dan kunt u het beste in de wintermaanden gaan. Wanneer u van een milder klimaat gaat dan is het beter om in de warmere zomermaanden te gaan. Via Klimaatinfo.nl is veel informatie te vinden over de Canadese seizoenen. De meest populaire steden zijn Toronto en Vancouver. In onze eerdere blogs kunt u meer over deze twee steden lezen. 

September 14, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy