« Terug

De beste reistijd voor Canada

Canada is een prachtig land en mag niet ontbreken op de bucket list van echte natuurliefhebbers. Het land heeft het allemaal: indrukwekkende bergen, nationale parken met gletsjers, uitgestrekte bossen, vlaktes en niet te vergeten de helderblauwe meren met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Ja, Canada is in het echt nog mooier dan op de foto’s.

 

De steden in Canada ademen een Amerikaanse sfeer: ruim opgezet, grote pick-ups en enorme shopping malls. Toch zijn de inwoners wat Europeser van karakter, waar Nederlanders zich over het algemeen wat sneller bij thuisvoelen. Ook is het land erg uitgestrekt en minder dicht bevolkt dan Amerika. In Canada kunt u zomaar een beer tegenkomen. Canada is een prachtig land voor een rondreis per camper of een huurauto, waarbij u onderweg in motels of in uw camper overnacht.

 

De beste reistijd voor Canada

In de zomer en begin van de herfst is het in grote delen van Canada prima weer, wat temperatuur betreft. Het klimaat is er redelijk wisselvallig en goed te vergelijken met het klimaat in Scandinavië. Meer weten over de beste reismaanden en de mooiste bezienswaardigheden? Bekijk de beste reistijd Canada en weet welke maand voor u het meest geschikt is. In juli en augustus is het toeristische hoogseizoen, waarbij vrijwel alle hotels volgeboekt zijn en het op deze locaties erg druk is. Het hoogseizoen vermijden kan dus een goed idee zijn. De beste reistijd voor diverse Canadese bestemmingen vallen dus niet noodzakelijkerwijs in het hoogseizoen.

 

De beste reiservaring in Canada

Canada is een land van extremen. Niet alleen in het landschap, maar ook de reisperiode die u kiest is van grote invloed op de reiservaring die u er gaat hebben. In de winter en zelfs het late voorjaar zijn de meeste meren nog bevroren of bedekt met grote stukken ijs. Niet ideaal als u de blauwe meren wilt zien en thuis wilt komen met een foto van het échte Canada. Dan kunt u dus beter wat later in het jaar gaan, als de laatste tekenen van de lange Canadese winter echt voorbij zijn. Komt u om te wintersporten, dan is de winter in Canada natuurlijk bij uitstek geschikt voor de beste wintersportvakantie. Ook maakt het veel verschil op welke locatie in Canada u op reis gaat. Omdat het land namelijk zo uitgestrekt is, zijn de klimaatverschillen in Canada ook groot. In het noorden is het ronduit arctisch en kunt u  zelfs tot boven de poolcirkel reizen. Zelfs in de zomer zal het daar nog fris zijn.

 

 

Adembenemende natuur in Canada

De mooiste natuurgebieden in Canada zijn onder meer Banff National Park en Jasper National Park, waar u de bekende azuurblauwe meren in een decor van besneeuwde bergtoppen en donkergroene bossen kunt zien. In British Columbia en Vancouver Island heeft u grote kans om Grizzlyberen te ontmoeten, of orka’s in het reservaat van Robson Bight. Als u in Canada rondreist wordt u getrakteerd op de mooiste vergezichten en prachtige landschappen.

 

 

Visum voor Canada

Net zoals ESTA in Amerika, is het voor Canada ook nodig om een visum aan te vragen. Een visum Canada aanvragen is dus erg belangrijk, om het land als toerist in te mogen. Hier is de Canadese overheid erg streng in. Laat Evisumservice.nl het visum voor u regelen, dan weet u zeker dat alles goed is afgehandeld en vooral dat u kunt focussen op uw reis door adembenemend Canada.

April 24, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy