« Terug

Geld in Canada, hoe en wat?

In Canada geldt de Canadese dollar (CAD) als munteenheid. De CAD is op dit moment minder waard dan de Amerikaanse dollar. Om de precieze waarde van de munt te vinden kun je het beste vlak voor je reis de koers van de Canadese dollar bekijken. Op dit moment is 1 euro gelijk aan ongeveer 1,46 CAD. In Canada wordt voor zowel de één als de twee-dollar munt een bijnaam gebruikt, voor de één-dollar de ‘loonie’ en voor de twee-dollar munt de ‘toonie’.

 


Kan ik pinnen in Canada?

In Canada kun je bij bijna alle banken pinnen (uit de automaat) met Nederlandse pas wanneer je betaalpas het logo van Ciruss of Maestro draagt. Let op in Canada wordt een automaat ook vaak een ATM genoemd, dit staat voor Automated Teller Machine. In Canada is het niet gebruikelijk om in winkels of restaurants met pinpas te betalen. Het meest voorkomende is betaling via creditcard of cash, hou hier rekening mee!

 

Is een creditcard belangrijk?

JA, een creditcard is in Canada (voor toeristen) zeker belangrijk. Hij is namelijk verplicht voor bijvoorbeeld het huren van een auto of camper. Ook kun je er in winkels mee afrekenen, zoals we dat in Nederland vaak met een pinpas doen. Creditcards zoals Visa, MasterCard en American Express worden in Canada gebruikt als standaard betaalmiddel.

 

Fooi geven in Canada

Belangrijk om te weten. In Canada is het gebruikelijk om fooi te geven. Als je in bijvoorbeeld een restaurant gegeten hebt betekent dit dat je naast de prijs voor het eten en drinken ook nog een fooi (een ‘tip’ in het Engels) geeft. Meestal is deze ‘tip’ ongeveer 10 tot 15 % van de totaalprijs, afhankelijk van hoe je de service en het eten hebt ervaren. Naast restaurants geldt dit ook in onder andere cafés en taxi’s.

 

Ik wil naar Canada!

Als je graag naar Canada wilt heb je een visum nodig, het aanvragen hiervan is heel eenvoudig en kost nog geen twintig euro. Ga simpelweg naar de pagina ‘visum Canada aanvragen’ en volg de aanwijzingen!

 

July 25, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy