« Terug

Verkiezingen Kenia 2017 – wat betekent het voor u als toerist?

Kenia houdt op dinsdag 8 augustus de presidentsverkiezingen, dit gaat samen met veel spanning in het land. Oppositieleider Raila Odinga neemt het op tegen de huidige president Uhuru Kenyatta. Na veel beschuldigingen van fraude bij eerdere verkiezingen zou dit jaar met behulp van een ICT-expert eindelijk echt eerlijke verkiezingen zijn. De man die hier verantwoordelijk voor was, Chris Musando is echter gemarteld en vermoord. Dit is de aanleiding voor veel angst en wantrouwen bij de bevolking van Kenia. Het feit dat de oppositie na de dood van Musando het Keniaanse leger heeft beschuldigd van een staatsgreep bij verlies van Kenyatta als president maakt de onzekerheid binnen het land alleen nog maar groter.

 

 

Zowel in binnen als buitenland wordt gevreesd voor geweld wanneer de uitslag van de verkiezingen bekend zijn. Hierbij wordt vooral teruggedacht aan 10 jaar geleden, toen bij protesten ruim 1500 mensen om het leven kwamen. De EU heeft een missie gestuurd om de verkiezingen in augustus waar te nemen met aan het hoofd D’66- Europarlementariër Schaake. De vraag is echter of dit van invloed zal zijn op de fraude tijdens de verkiezingen en het eventuele geweld daarna. Maar wat als u graag naar Kenia wilt reizen of misschien zelfs al in Kenia bent? Het belangrijkste om dan te weten is dat u zich niet moet bemoeien met de lokale bevolking als het gaat om verkiezingen. U moet ook niet meedoen aan protesten, deze kunnen namelijk samengaan met veel geweld. En zorg dat u het nummer van de Nederlandse ambassade in Kenia in uw telefoon heeft staan. Dit zijn natuurlijk allemaal voorzorgsmaatregelen en Kenia is nog altijd toegankelijk als vakantieland, vooral in de toeristische gebieden zult u waarschijnlijk niet veel last ondervinden van de verkiezingen.

 

Mocht u van plan zijn om naar Kenia te reizen dan kunt u via Evisumservice altijd terecht voor uw visum en eventuele vragen die daarbij komen kijken.

August 02, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy