« Terug

Uw visum voor Canada verlengen

Om Canada binnen te kunnen komen, heeft u een ETA nodig. De ETA Canada geldigheid is 5 jaar. Dit betekent dat u uw ETA tot maximaal vijf jaar na het aanvragen van het visum nog kunt gebruiken om het land binnen te komen. Dit betekent overigens niet dat u met uw ETA vijf jaar in Canada mag blijven. De maximale verblijfsduur in Canada is namelijk altijd 6 maanden of korter. Voor het studie en werkvisum gelden andere voorwaarden. Hieronder hebben wij de meest recente regels per visa weergegeven.

 

Het toeristenvisum verlengen

Wilt u uw toeristenvisum verlengen, zodat u langer in Canada kunt blijven? Dan moet u dit in Canada zelf regelen. De aanvraag voor de verlenging van het visum moet 30 dagen voor de verloop van het eerste visum worden ingediend. Let op: uw aanvraag kan geweigerd worden. Houd hier rekening mee als u een aanvraag indient om uw toeristenvisum te verlengen.

 

Het werkvisum verlengen

Wilt u langer in Canada werken? Dan moet u een verlenging voor uw werkvisum regelen. Dit doet u samen met uw werkgever, bij het Human Resources and Skills Development Canada (HRSDC). Uw werkgever schrijft een brief naar het Human Resources and Skills Development Canada om aan te geven dat uw werkvisum bijna verlopen is, maar dat u werkgever u nog niet kan missen. De werkgever geeft aan uw baanaanbod te verlengen.

 

Op basis van de brief van uw werkgever, kan de Human Resources and Skills Development Canada beslissen om uw visum te verlengen. Uw visum zal overigens niet onbeperkt verlengd worden, maar bijvoorbeeld met twee jaar. De nieuwe geldigheid ETA wordt door de HRSDC bepaald. Dit kan bijvoorbeeld een periode van twee jaar zijn.

 

Het studievisum verlengen

Bent u een Canada voor een studie, maar wilt u hier nog langer blijven om bijvoorbeeld nog een studie te volgen of uw huidige studieprogramma te verlengen? Dan kunt u uw bestaande studievergunning verlengen. Dit doet u gewoon in Canada zelf.

 

Let op: het aanvragen van een nieuw studievisum kan niet in Canada zelf. Hier moet u voor naar het buitenland (u kunt geen aanvragen indienen vanuit Canada). Twijfelt u of u langer dan 6 maanden naar Canada gaat voor uw studie, dan raden wij u altijd aan om een studievisum aan te vragen. Dit visum kunt u in Canada gewoon weer verlengen, zonder dat u naar het buitenland moet voor de aanvraag. Door een studievisum aan te vragen, voorkomt u dat u naar het buitenland moet als u wat langer in Canada wil blijven.

 

September 14, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy