« Terug

Het werkvisum voor Canada – Heeft u hem nodig?

Veel Nederlanders trekken naar Canada om hier te gaan werken. In Canada is namelijk veel werk te vinden, zeker voor hoger opgeleiden. Wilt u ook naar Canada om hier (tijdelijk) te gaan werken? Verdiep u dan eens in het werkvisum Canada, want de kans is groot dat u dit visum nodig heeft.

 

Het werkvisum Canada: algemene informatie

Als u (tijdelijk) in Canada gaat werken, heeft u een werkvisum nodig. Het maakt niet uit wat voor werk u gaat doen, want iedere (tijdelijke) werknemer uit het buitenland heeft een visum nodig. U vraagt het werkvisum Canada aan bij het CIC: Citizenship and Immigration Canada.

 

Het werkvisum is een ander soort visum dan het toeristenvisum. Met het toeristenvisum mag u in Canada verblijven, maar mag u niet in Canada werken. Met het werkvisum mag u wel voor bepaalde tijd in Canada werken.

 

De voorwaarden voor het werkvisum Canada

U krijgt niet zomaar een werkvisum om in Canada te kunnen werken. Zo moet u altijd aan enkele voorwaarden voldoen:

1.     Een Canadese werkgever heeft u een baan aangeboden.

2.     U heeft een bevestiging van dit aanbod gekregen van het HRSDC: het Human Resources and Skills Development Canada. Het HRSDC kijkt of het aanbod legitiem is en of u echt iets kunt betekenen voor de Canadese arbeidsmarkt. Het aanbod kan dus ook afgewezen worden door deze partij.

3.     U heeft een SIN-kaart (Social Insurance Number). Deze kaart vraagt u aan bij het HRSDC, als uw werkvisum goedgekeurd is. Het aanvragen van deze kaart is dus de laatste stap om in Canada te mogen werken, maar de stap is wel verplicht.

 

Het is mogelijk dat u vrijgesteld wordt van enkele voorwaarden om in het bezit te komen van een Canadese werkvergunning. Dit is het geval bij professionals uit een van de NAFTA-landen (North American Free Trade Agreement landen), personen die werk creëren in Canada voor Canadezen die in het buitenland verblijven (bijvoorbeeld door uitwisselingsprogramma’s op te zetten), buitenlandse studenten die in Canada studeren en hier stage moeten lopen en personen die zich bezighouden met vrijwilligerswerk of godsdienstig werk.

 

Een werkvisum aanvragen

U kunt het Canada werkvisum online aanvragen. Wel moet u er rekening mee houden dat deze aanvraagprocedure erg uitgebreid is. Heeft u geen baanaanbod gekregen van een Canadese werkgever, dan is de kans al erg klein dat u een werkvergunning Canada krijgt. Ook als u de aanvraagprocedure niet goed doorloopt, bijvoorbeeld door een bepaald document niet mee te sturen, is de kans op een tijdelijke werkvergunning Canada klein. Doorloop de procedure daarom altijd nauwkeurig. 

 

Betalen in Canada

Zodra u in Canada aan de slag gaat komt er veel op u af. Geldzaken, gezondheidzorg en huisvesting zijn zaken die allemaal geregeld moeten worden. Bent u zelf handig met uitzoeken dan biedt de site van het Canadese consulaat heel veel informatie. Ook zijn er services die u kunnen helpen bij het gehele emigratieproces. 

September 14, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy