« Terug

Inle meer Myanmar

Een prachtig plaatje, vissers die pendelen met hun benen, tegelijkertijd vangen ze vissen met hun handen. Huisjes op het water. Een van de meest iconische bestemming van Myanmar: het Inle meer.  Als u in Myanmar bent moet u zeker de tijd nemen om de omgeving te verkennen met een boottocht. Lekker vroeg in de ochtend, midden op het gigantische Inle Lake met omliggende heuvels, tempels en dorpen.

Bijzondere Visers op het Inle Meer

 

Neem een verfrissende boottocht

De lokale bevolking wonen op het water in eenvoudige huisjes. Dit is bijzonder om te zien. Elke ochtend varen er houten kano’s die de toeristen naar culturele, natuurlijke, religieuze en historische plaatsen brengen. Een boottocht kunt u bijna bij elk hotel in de stad regelen. Daarnaast kunt u de routes zelf bepalen. Meestal heeft een boottocht een typisch route langs de beroemde bezienswaardigheden in het noordelijke deel van het meer, zoals Phaung Daw Oo Paya in Tha Ley, de Nga Hpe Kyaung in het dorp Nga Phe en natuurlijk de drijvende huizen en tuinen. Uniek om op beeld vast te leggen zijn de Intha-vissers en hun unieke techniek om de boot met een been te roeien terwijl ze beide handen gebruiken om te vissen. Andere bestemmingen verderop zijn dorpen Thaung Thut , Hmaw Be en Samkar, en u kunt ook een bezoek brengen aan Inthein.

Bijzondere huizen aan het Inle Lake

 

 

Ook te bewonderen op de fiets

U hoeft niet per se per boot de omgeving van Inle Lake te verkennen. Op de fiets (€1,50 per dag) kunt de prachtige Birmaanse platteland ontdekken. Veel bezienswaardigheden zijn rond het meer te zien. Het is ook de moeite waard om een dag of twee de dorpsgebieden te bezoeken. De fietstocht begint bij het dorpje Nyaung Shwe. U fietst lang boerderijen en huisjes op water en komt uiteindelijk bij een bekend T-splitsing. Hier fietsen reizigers vaak naar links om naar Khaung Diang te fietsen. Onderweg komt U natuurlijke warmwaterbronnen tegen. Deze zijn aangelegd in zwembaden en privé baden. Khaung Diang is een rustig Intha dorp. Een bekend gerecht in dit dorp is tofu, gemaakt van gele erwten.  Er zijn hotels op de heuvels die een mooi uitzicht bieden over het Inle meer.

 

Vliegen naar Nyaung Shwe

Bent u ook benieuwd geworden naar het Inle meer in Myanmar? Dan kunt u een binnenlandse vlucht boeken in Myanmar vanaf Yangong. Vergeet uiteraard niet een online visum aan te vragen voor u reis naar Myanmar!

 

May 22, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy