« Terug

Dé mooiste steden van Myanmar

Myanmar is een mysterieuze land met duizenden boeddhistische tempels. Bent u geïnteresseerd in cultuur en geschiedenis en houdt u van afwisseling? Dan raden wij u aan om een keer naar dit mysterieuze land te reizen.

 

Bagan

In de 9e eeuw is de stad ‘Bagan’ gesticht en is tegenwoordig dé trekpleister van Myanmar. In deze stad bevinden er zo’n 4.000 boeddhistische tempels en pagodes. Voor vele reizigers is Bagan dé reden om naar Myanmar te gaan dit komt door de sprookjesachtige sfeer die daar hangt. Bagan heeft een aantal tempels die u zeker niet mag missen tijdens een bezoekje aan deze sprookjesachtige stad, zoals Anando Pahto, Shwesandaw Paya en Sulamani Pahto.

Uitzicht over de tempels van Bagan

 

Mandalay

Met zo’n 2,5 miljoen inwoners is Mandalay de tweede grootste stad van Myanmar. Deze stad is gesticht in 1859 door koning Mindon. Deze stad ligt naast de rivier ‘Irrawaddy’ en is één van de belangrijkste steden in het gebied van industrie- en handel. Mandalay staat bekend om de Mandalayheuvel. Deze is zo’n 200 meter hoog en kan beklommen worden via 1.730 treden. Bovenop de Mandalayheuvel is er een prachtige pagode te vinden.

Skyline van Mandalay

Rangoon

Met zo’n 4 miljoen inwoners is Rangoon dé grootste stad van Myanmar. Deze stad wordt ook wel Yangon genoemd. Tot 2005 was Rangoon de hoofdstad van het land. In deze stad bevindt zich de belangrijkste tempel van Myanmar namelijk de Schwedagonpagode. Deze is de grootste tempel van Myanmer en is bekleed met 50,000 kilo bladgoud en kostbare edelstenen. De Schwedagonpagode is gebouwd in de 5e eew voor Christus en is één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld. Nadat het tempel beschadiging is opgelopen door aardbevingen, is het meerdere keren herbouwd.  

Skyline van Ragoon

 

 

Visum Myanmar aanvragen

Om een reis naar dit prachtige land waar te maken moet u natuurlijk als eerste een reis boeken en als tweede het in orde maken van uw reisdocumenten. Om Myanmar binnen te komen bent u verplicht om een geldig paspoort en het visum Myanmar bij u te hebben. Zonder deze documenten komt u het land niet binnen. Het online aanvragen van het Myamar Visum is op Evisumservice.nl mogelijk. Dit kunt u doen d.m.v. het aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier is speciaal voor u in het Nederlands opgesteld, zodat alles duidelijk en overzichtelijk overkomt. Na de verwerking van het visum ontvangt u het Myanmar visum binnen enkele dagen in uw mail. Op aanvraag kunt u het visum ook per post ontvangen. Vraag nu meteen het Myanmar Visum aan!

 

 

April 12, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy