« Terug

Het land van de heilige dieren

India is hét land van de heilige dieren. Men geloofd dat een aantal dieren, 5 in totaal, in direct contact met de goden staan. Gaat u op vakantie naar India dan is het handig om te weten welke dieren heilig zijn verklaard. Waarom? Omdat het interessant is om voor uw vakantie over dit unieke onderdeel van de Indiaanse cultuur te lezen én eventuele problemen te voorkomen. U zult verbaasd staan welke dieren heilig zijn in India.

 

1. De heilige koe

De Heilige Koe in India

Waarom is de koe een heilige dier in India?

India staat bekend als het land van de heilige dieren. Het meest heilige dier in India is de koe, omdat de koe melk geeft en zijn mest zuiverende vermogen heeft. Veel indiaanse vrouwen drinken de urine van de koeien als medicijn. Toch heeft de koe geen eigen tempels. Ze wordt op straat vereerd vanwege zichzelf.

In het zuiden van het land doet de koe dienst als waarzegster. Deze koe is bekleed met fraaie kleden en haar horens zijn beschilderd en versierd met koperen dopjes. De indianen geloven dat de koeien de toekomst kunnen voorspellen. In het noorden van India krijgt de koe bij festivals bloemenslingers om haar horens.

 

2. De heilige slang

Ook de slang is voor de Indianen een heilige dier. Dit dier staat op de tweede plaats van meest belangrijke dieren in India. Volgens de Indianen heeft de slang ook bijzondere krachten.  Zo zou deze zorgen voor onsterfelijkheid en vruchtbaarheid. Een andere belangrijke reden is wel dat veel mensen in India bang zijn voor de slang en dit is ook een goede reden om het dier te vereren.

Fakir met heilige slang in india

 

3. De heilige olifant

De Indianen geloven dat meerdere goden een band hebben met de olifant. Hierdoor is de olifant heilig verklaard in India. Dit dier wordt gezien als een symbool van overige zaken.

Versierde Olifant in India

4. De heilige tijger

In India is de tijger semi-heilig. De Indianen vereren de tijger, omdat de mensen er bang voor zijn. Ook bij de tijger denken de Indianen dat dit dier een verband heeft met de goden. Zo wordt de god Shiva vaak in verband gebracht met de tijger.

De Tijger een van de heilige dieren in India

5. De heilige aap

Als laatste, de heilige aap. In India wordt door een groot deel van de bevolking de aap nog gezien als een heilig dier. Dit komt doordat Hanuman, de apengod in de oorlog Rama geholpen zou helpen. Dit verhaal heeft er voor gezorgd dat de aap in India door een deel van de bevolking nogsteeds vereerd wordt.

heilige aap in india

 

Bent u van plan om op reis te gaan naar India? vergeet dan niet om een visum aan te vragen via Evisumservice!

 

 

December 23, 2016
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy