« Terug

Top bezienswaardigheden van Canada

Banff National Park

Het Banff National Park ligt in het zuidwesten van Alberta en is het eerste natuurpark van Canada. Banff National Park is het bekendste en één van de mooiste parken van Canada.  Dit park is opgericht in 1885 en is tegenwoordig 6641 km2 groot. Jaarlijks bezoeken zo’n 8 miljoen toeristen het Banff Park vanwege de trekpleisters. Een voorbeeld van deze trekpleisters zijn o.a. het Lake Minewanka meer en Lake Louise. Het hart van dit natuurgebied wordt gevormd door de Columbia Icefields. Dit is de grootste ijsvlaktes van het Noord-Amerikaanse continent. Het gebied is zeer geschikt om te raften, ziplijnen, golfen, skiën, paardrijden en meer verschillende activiteiten uit te voeren.

Uitzicht over Banff National Park

 

Niagara Falls

De Niagara Falls zijn tegelijk dé beroemdste watervallen ter wereld en dé grootste attracties van Canada. Deze watervallen trekken jaarlijks zo’n 12 miljoen toeristen.  De Niagara Falls (meer info) bestaan uit twee watervallen, de American Falls en de Horseshoe Falls. De American Falls zijn te vinden aan de Amerikaanse kant en de Horseshoe Falls aan de Canadese kant. Hierdoor kunt u de watervallen vanuit de twee landen bezichtigen. Vanuit Toronto is het mogelijk om de Canadese Horseshoe Falls te bereiken. De Canadese kant biedt een indrukwekkende zicht van de prachtige grote watervallen.

 

Uitzicht over de niagara Falls

 

Vancouver

Vancouver ligt in het westelijke deel van Canada. Deze stad ligt tussen de bergen van de Coastal Mountains aan de monding van de Fraser-rvier.  Vancouver staat bekend om haar hoge levenskwaliteit en het milde klimaat. Hierdoor heeft de stad een hoge aantrekkingskracht op toeristen die Canada bezoeken. Ook is Vancouver erg multicultureel. Deze stad kent dé op een na grootste Chinese wijk van Noord-Amerika. De vele bezienswaardigheden van de stad zijn te vinden in Downtown Vancouver. Dit is tevens dé plek waar de meeste toeristen verblijven.  Verder bevat de stad meer dan 180 stadparken o.a. het Stanley Park.

 

Bomen in het Schitterende Stanly Park

 

Jasper Nationale Park

Het Jasper National Park is gevestigd in de provincie Alberta en beslaat een oppervlakte van 10.878 km2. Dit park is een stuk groter dan het Banff National Park. Ook dit park wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen. In het park zijn verschillende rivieren, kalkstenen, ravijnen, heldere meren, gletsjers, heetwaterbronnen en wild te vinden. In het park leeft er nog veel wild waaronder Elanden, bevers, dikhoornschapen, edelherten, wolven, (zwarte)beren, rendieren, grizzlyberen en sneeuwgeiten.

 

Uitzicht over Jasper Nationaal Park

 

ETA Canada aanvragen

Om een reis naar Canada waar te maken dient u het paspoort en de ETA in orde te maken. De ETA hoeft u tegenwoordig niet meer bij de ambassade aan te vragen. Op Evisumservice.nl kunt u de ETA voor Canada online en binnen 5 minuten aanvragen voor slechts €19,95.

April 24, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy