« Terug

GCKEY en IRCC account – Wat betekent het?

Als u een visum Canada aanvraagt om in Canada te verblijven als toerist, als student of als werknemer, kan het voorkomen dat uw visumaanvraag niet direct goed wordt gekeurd. Is dit het geval, dan kunt u van de Canadese overheid het verzoek krijgen om meer informatie aan te leveren. Dit doet u door middel van GCKEY Canada en het IRCC account. Meer over GCKEY en het IRCC account, leest u op deze pagina.

 

Wat is GCKEY?

GCKEY is een soort online sleutel die u gebruikt om veilig de online services en systemen van de Canadese overheid te kunnen gebruiken. De online sleutel bestaat uit een gebruikersnaam, een wachtwoord en enkele beveiligingsvragen. U kunt GCKEY Canada vergelijken met het inlogsysteem van Mijn Overheid: het systeem van de Nederlandse overheid. Zonder het inlogsysteem komt u niet in het online systeem van de overheid.

 

Als uw visumaanvraag niet direct goed is gekeurd, moet u aanvullende bestanden aanleveren voor uw aanvraag. De Canadese overheid vertelt u welke bestanden dit zijn. Om deze informatie in te kunnen zien, maakt u op de website van de overheid een GCKEY Canada aan. Met uw GCKEY kunt u vervolgens een IRCC account aanmaken. Heeft u dit account aangemaakt, dan ziet u welke gegevens de Canadese overheid nog van u wil krijgen voor uw visumaanvraag.

 

Wat is het IRCC account?

Het IRCC account is eigenlijk hetzelfde als Mijn Overheid: een account dat op uw naam staat en waar de Canadese overheid alle online post voor u naartoe stuurt. Om te zien waarom uw visumaanvraag nog niet is goedgekeurd en wat u moet doen om het visum wel goed te laten keuren, maakt u een IRCC Canada aan. Dit doet u altijd na het aanmaken van een GCKEY.

 

Heeft u een IRCC account aangemaakt, dan moet u dit account aan uw visumaanvraag koppelen. Heeft u dit gedaan, dan kunt u zien waarom uw aanvraag voor een visum nog niet is goedgekeurd en wat u moet doen om alsnog een visum te kunnen krijgen. De documenten die de Canadese overheid nog graag van u ontvangt, kunt u direct in uw IRCC account uploaden. Dit maakt de visumaanvraag wat gemakkelijker.

 

Let op: zonder GCKEY kunt u geen IRCC Canada aanmaken. Maak daarom altijd eerst een GCKEY en ga dan pas aan de slag met uw IRCC. Net zoals bij het GCKEY het geval is, kunt u uw IRCC account ook op de website van de Canadese overheid aanmaken.

 

September 14, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy