« Terug

Dubbele Nationaliteit Bij Het Aanvragen Van Een ETA voor Canada

Heeft u niet alleen de Nederlandse nationaliteit, maar heeft u ook gedeeltelijk de Canadese nationaliteit? Dan gelden er andere regels bij het aanvragen van een visum. Op deze pagina leest u meer over het reizen naar Canada met een dubbele nationaliteit. Heeft u gedeeltelijk de Nederlandse (of een andere nationaliteit) en gedeeltelijk de Canadese nationaliteit, dan is dit artikel zeker interessant voor u.

 

Reizen naar Canada met dubbele nationaliteit

Bent u gedeeltelijk Nederlander en gedeeltelijk Canadees, dan heeft u geen ETA nodig om Canada binnen te kunnen komen. U neemt enkel uw Nederlandse en Canadese paspoort mee als u op vakantie gaat en met deze documenten mag u het land gewoon in. Vergeet niet beide paspoorten mee te nemen, want u moet zich wel met zowel uw Nederlandse als uw Canadese paspoort kunnen legitimeren.

 

Heeft u geen Nederlandse nationaliteit, maar een gedeeltelijk Belgische nationaliteit en een gedeeltelijk Canadese nationaliteit? Dan gelden dezelfde regels. De regels voor het reizen naar Canada met een dubbele nationaliteit gelden voor alle landen, als u maar een Canadees paspoort heeft.

 

Reizen naar Canada met een verlopen Canadees paspoort

Heeft u nog wel een Nederlands paspoort, maar is uw Canadese paspoort verlopen? Dan moet u uw paspoort verlengen voor u naar Canada reist. U kunt het land namelijk niet in komen met een verlopen paspoort, ook niet als u gedeeltelijk Canadees bent. Is uw Canadese paspoort gestolen of kwijt? Dan heeft u ook een nieuw paspoort nodig.

 

U vraagt uw nieuwe paspoort aan bij de Canadese ambassade in Nederland. Woont u in België, dan vraagt u uw nieuwe paspoort aan bij de Canadese ambassade in België. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een nieuw paspoort lang kan duren. Stem hier uw reis op af.

 

Indien u een dubbele nationaliteit heeft dan vraagt het consulaat altijd meer informatie bij uw aanvraag. Deze kan worden aangeleverd via het IRCC account wat u dient te maken.

 

Reizen naar Canada zonder Canadees paspoort

Sommige mensen hebben wel gedeeltelijk de Canadese nationaliteit, maar hebben geen Canadees paspoort. Is dit bij u ook het geval? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden toch naar Canada reizen. Dit doet u door alsnog een Canadees paspoort aan te vragen. Om een Canadees paspoort te kunnen krijgen, moet u bewijzen dat u nooit een Canadees paspoort hebt gehad, dat uw paspoort meer dan een jaar is verlopen of dat u een paspoort heeft gekregen toen u jonger was dan 16 jaar. Ook moet u uw paspoort in eigen land aanvragen, niet in Canada zelf.

 

Voor het aanvragen van een visum of van een nieuw dubbel paspoort, gaat u naar de Canadese ambassade in Nederland. Hier kunt u ook meer informatie krijgen over het reizen naar Canada met dubbele nationaliteit.

September 14, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy