« Terug

Een zonvakantie aan de Egeïsche kust

Turkije is één van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen ter wereld. Niet alleen zon, zee en strand maken Turkije een ideaal vakantieland, ook heeft het land veel bezienswaardigheden, aangename klimaat, indrukwekkende natuur en heerlijke eten te bieden. De Turkse keuken behoort zelfs tot één van de meest beroemde keukens ter wereld. Vooral de ‘Turkse pizza’ en ‘döner’ is erg populair.

Vakantiebestemmingen aan de Egeïsche kust

De meeste toeristen gaan voor een zonvakantie naar de Egeïsche kust. Hier bevinden zich allerlei leuke toeristische bestemmingen.

 De steden zoals Bodrum en Kusadasi staan erg bekend onder Nederlanders die eerder naar Turkije zijn gegaan. De verschillen per bestemming zijn groot. Zo is Bodrum niet te vergelijken met Kusadasi. Elke stad heeft zijn eigen karakter. Naast de genoemde steden zijn ook Gümbet, Bitez, Turgutreis en Gündoğan geschikt voor een zonvakantie.

 

Bodrum

Bodrum is een sfeervolle plaats hierdoor is deze stad erg geliefd onder de toeristen. Ook wordt Bodrum gezien als ‘het Saint Tropez van Turkije’ en wordt ook wel ‘de stad met de witte huisjes’ genoemd. Bij de grote jachthaven van Bodrum zijn diverse terrasjes, restaurants en winkeltjes te vinden. Voor de jongere zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden. Zo is hier de grootste openluchtdisco van Europa ‘ Halikarnas’ te vinden. Deze is vernoemd naar de oorspronkelijke naam van Bodrum namelijk ‘Halicarnassus’. Al aan deze naam is te merken dat Bodrum een rijke geschiedenis kent. Deze stad is niet alleen de geboorteplaats van Herodotus, maar ook het graf van koning Mausolus, dat tot één van de zeven klassieke wereldwonderen behoord.

Uitzicht Over De Haven Van Bodrum

Kusadasi

Kusadasi is een groot en gezellig vakantieresort aan de Egeische zee van Turkije. Deze stad ligt 108 km van de grote stad ‘Izmir’. Hierdoor kunt u een reis naar Kusadasi combineren met een reis naar Izmir, of andersom. Langs de kust is een lange brede boulevard te vinden, die de stad in loopt. In de stad is er een groot centrum met moderne winkels te vinden. Naast het moderne centrum heeft Kusadasi ook nog een oude centrum met nauwe straatjes en kleine winkels. Het verkennen van deze stad is zeker de moeite waard en zoals u net al gelezen heeft kunt u een reis naar Kusadasi combineren met een reis naar Izmir, dit maakt deze stad aantrekkelijker!

De baai van Kusadasi

 

Turks visum aanvragen

Om een (zon)vakantie naar Turkije waar te maken moet u een geldig paspoort en een Turks visum in bezit hebben. Bij Evisumservice.nl kunt u het visum voor Turkije binnen enkele minuten aanvragen. Na de verwerking van uw aanvraag ontvangt u het Turks visum binnen 24 uur in uw mail. Met dit visum kunt u 90 dagen in Turkije verblijven.  Vraag het Turks visum meteen aan!

 


 

April 10, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy