« Terug

Bezienswaardigheden Nepal

Nepal is een prachtig land om te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om te backpacken in Nepal maar ook een kortere vakantie is hier erg leuk. In dit artikel hebben wij een paar bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet. 

 

 

Himalayagebergte

 

In Nepal ziet u eigenlijk overal wel bergen, dus om het Himalayagebergte komt u niet heen. De allerhoogste berg van de Himalaya is de Mount Everest. Deze berg kan beklommen worden door ervaren wandelaars. Voor de wat minder wandelaars zijn er ook wat lagere bergen, hier kunt u ook genieten van de natuur en prachtige landschappen. Er worden veel trektochten georganiseerd in plaatsen zoals Annapurnagebied, de Everestregio, Helambu, Tansen en de prachtige Lantangvallei. Langs de route kunt u genoeg lodges en hutjes vinden om te overnachten.

 

himalaya gebergte nepal

 

 

Kathmanduvallei

 

In de Kathmanduvallei zijn er drie grote steden: Patan, Kathmandu en Bhaktapur. Dit is het bestuurlijke, culturele en historische centrum van Nepal, u vindt hier daarom ook er veel religieuze gebouwen en heiligdommen. Er wordt zelfs beweerd dat deze vallei meer godsbeelden dan mensen heeft en dat er meer tempels dan huizen staan. Ook zijn er drukke bazaars die u kunt bezoeken waar u de kleurrijke bevolking van Nepal kunt zien. Voor de rest zijn de dorpjes Bungamati, Panauti en Newari de Thimi en de tempel van Dashinklai nog bezienswaardigheden.

 

Kathmandu valley

 

 

Durbar Square

 

In het centrum van Kathmandu ligt Durbar Square, een belangrijke toeristische trekpleister van het land. Op dit plein staan rond de vijftig schrijnen, tempels en religieuze monementen. Durbar Square wordt eigenlijk vaak gebruikt als ontmoetingsplek en er komen en gaan daarom ook pelgrims, straatverkopers en toeristen. Ook staat het koninklijk paleis aan dit plein.

 

Durbar Square

 

 

Chitwan National Park

 

In het zuiden van Nepal vindt u het Chitwan National Park, dit park biedt een grote variëteit aan flora en fauna. Het park lijkt net een grote botanische tuin door de vele planten- en bomensoorten die er groeien. Ook leven er meer dan vijftig soorten zoogdieren. U kunt hier bijvoorbeeld beren, tijgers, neushoorns, olifanten, luipaarden en apen vinden. Verder leven er meer dan vierhonderd soorten vogels en vlinders. Wat bijzonder is aan dit park is dat u het kunt verkennen op de rug van een olifant, maar dit kan natuurlijk ook te voet of met een jeep als u dat liever heeft.

 

Chitwan National Park

 

 

Chauni National Museum

 

Het Chauni museum is het nationale museum van Nepal. Het gebouw is opgedeeld in 3 delen, u vindt in het ene deel houtsnijwerken en schilderijen, in het andere deel vindt u Boeddhistische kunst en in het laatste deel staan objecten over de geschiedenis van Nepal. 

 

 

Lumbini

 

Lumbini, de plaats waar Boeddha is geboren. Het is een erg belangrijke historische plek van Nepal. Er zijn wat opgravingen gedaan die teruggaan tot de 3eeeuw voor Christus. . Er zijn allemaal bezienswaardigheden te zien in de Sacred Garden zoals de Maya Devi tempel, de pilaar van Ashoka en Boeddhistische kloosters. Let wel op dat het hier bloedheet kan worden in de zomer, dus als u hier niet van houdt is het beter om in een andere periode hierheen te reizen. 

 

Lumbini

 

 

Boudha

 

In de buurt van Kathmandu is een klein plaatsje genaamd Boudha. Hier staat de grootste stoepa van Nepal, dit is een Boeddhistische tempel. Deze stoepa is benoemd als een van de mooiste van de wereld. De stoepa heeft ogen waarmee het over de stad waakt en hiermee de gelovigen beschermt van het kwaad. Er komen hier veel pelgrims naartoe om te bidden.

 

Boudha

 

 

De Goisankund meren

 

In het midden van deze meren staat een grote witte rots, dit zou een overblijfsel zijn van een oude Shiva-tempel. Elk jaar tussen half juli en half augustus komen er duizendtallen aan mensen tijdens de volle maan naar deze meren toe. De mensen baden dan in het heilige water, hiermee eren zij de god Shiva. U kunt hier rond het meer overnachten in pelgrimshutten.

 

gosaikunda

 

 

Royal Bardia National Park

 

Het Royal Bardia National Park, in het westen van het land, is wat minder bekend dan Chitwan National Park. Maar dit park is wel heel mooi en zeker een bezoekje waard. Een grote wildernis met veel verschillende dieren, er leven in dit park bijvoorbeeld veel Bengaalse tijgers. Dus de kans dat u er hier een ziet is groter dan in Chitwan. Verder leven er hier veel Indische olifanten, neushoorns en krokodillen. 

 

Royal Bardia National Park

 

 

Monkey Temple

 

De Monkey Temple, de officiële naam is Swayambhunath, is een van de meest herkenbare symbolen van Nepal. Deze stoepa ligt op een heuvel in Kathmandu. U moet flink klimmen om hier te komen, maar het is zeker de moeite waard. Het is zelf al een indrukwekkende stoepa maar de gekleurde vlaggetjes maken het plaatje af. De bijnaam Monkey Temple komt door de vele apen die bij deze stoepa rondlopen. 

 

Swayambhunath

 

 

Pokhara

 

De stad Pokhara is een stad in Nepal met rond de 255 duizend inwoners. Het ligt aan de voet van het bekende Annapurna gebied. Door deze prachtige ligging een van de populairste trekpleisters van Nepal. 

 

Deze stad was voor 1970 bijna niet te bereiken door erg slechte wegen, er werden dus pas verharde wegen aangelegd in 1970 waardoor het een stuk makkelijker werd om de stad te bezoeken. 

 

Pokhara is een plek om rustig te relaxen en te genieten van het mooie uitzicht op de bergen van Annapurna. De meest opvallende en bekende berg is de Machhapuchhre, dit betekent in het Nepalees ‘Vissenstaart’, dit komt doordat de berg een dubbele piek heeft waardoor het op een vissenstaart lijkt.

 

Pokhara

 

 

Visum Nepal

 

Vergeet ook niet dat u een visum Nepal nodig heeft. Gelukkig kunt u deze tegenwoordig online aanvragen, dit is een snelle en makkelijke manier. U hoeft hier niet meer voor naar de ambassade. Lees hier meer informatie over het aanvragen van dit document.

April 16, 2019
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy