« Terug

Is het op dit moment veilig om naar Myanmar te reizen?

Bent u van plan te reizen naar Myanmar? Dan raden wij u aan verder te lezen! In dit artikel geven wij u tips om het reizen zo veilig mogelijk te maken, en laten wij u zien welke gebieden veilig zijn.

 

Algemene informatie

Myanmar is een visumplichtig land dat ligt tussen India en China. Het land heeft 53,2 miljoen inwoners en is 16 keer groter dan Nederland. In 1962 pleegde generaal Ne Win een Machtsgreep waarmee Myanmar een dictatuur werdt. De dictatuur van Myanmar staat bekend als een heftige en strenge dictatuur vooral tegen de etnische minderheden in het land. In 2015 vonden in Myanmar voor het eerst democratische verkiezingen plaats. Myanmar zit dus in een grote politieke verandering, ze hebben nu een democratisch gekozen regering maar die moet nog steeds rekening houden met het leger. Het leger in Myanmar is een cruciale macht factor. 

 

Laatste ontwikkelingen in Myanmar

Er zijn al meer dan 100.000 Myanmarese vluchtelingen gevlucht naar Thailand, en 644.000 op vlucht in eigen land. Maar waarom? Myanmar staat bekend om een hele strenge dictatuur. In Myanmar is er een kleine Moslim groep genaamd de Rohingya die niet worden erkend door de regering. Afgelopen weken is er in de deelstaat Rakhine in Myanmar een van de grootste conflicten ontstaan tussen beide groepen. Het gaat over executies, martelingen en verkrachtingen. En er zijn duizenden huizen in brand gestoken.  Hierdoor zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen. Voornamelijk zijn er vrouwen, kinderen en ouderen op de vlucht geslagen. Hulpverleners worden niet toegelaten in beide gebieden.

 

Onveilige gebieden

U kunt naar Myanmar reizen, u moet wel rekening houden met veiligheidsrisico's. De gebieden waar u niet naar kunt reizen zijn:

 

 • De staat Rakhine
 • Het Noordelijke grensgebied
 • Het grensgebied met Laos
 • De Kokang regio

 

Wij raden u af om naar deze gebieden te reizen omdat het zeer onrustig is. In deze gebieden zijn er interreligieuze spanningen of is het leger aan de macht. Wilt u naar Ngapali in de deelstaat Rakhine dit kan wel! Reis dan via de luchthaven in Thandwe.

 

Tips voor reizen naar Myanmar

 • Schrijf u in bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (u ontvangt dan een mail bij een crisissituatie)
 • Neem genoeg contant geld mee voor noodsituaties
 • Vermijd politieke bijeenkomsten
 • Blijf goed het reisadvies van uw bestemming checken, u kunt het reisadvies naar Myanmar hier checken. 

 

Wat te doen bij een noodsituatie?

Indien u direct hulp nodig hebt, bel dan het alarmnummer van de betreffende hulpdienst in de regio Yangon:

 • Politie Myanmar is te bereieken op telefoonnummer 199
 • Brandweer in Myanmar bellen? Bel 191
 • Toeriestenpolitie bellen? Gebruik dit telefoonnummer: 37 99 91, 37 84 79, 09 51 59 494

Indien u buiten Yangon reist kunnen de telefoonnummers afwijken. 

September 19, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy