« Terug

Weetjes over Canada die u moet lezen!

Van plan om naar Canada op vakantie te gaan? Of wil je dit land voor je werk bezoeken? Lees dan dit artikel en kom interessante dingen te weten die beslist van pas komen. Het beste moment om naar Canada te gaan

 

Canada heeft een periode waarin je kunt spreken van zomermaanden, de temperatuur is dan tussen de 17 en 26 graden Celsius. Dit is in de maanden juni tot en met begin oktober en dit is ook het beste moment om naar Canada te gaan. Het is verstandig om voor de zekerheid ook wat warmere kleding mee te nemen want zeker in de hoger gelegen gebieden kan het in de nacht afkoelen tot slecht een aantal graden boven nul.

 

 

Wat is het tijdsverschil in Canada?

Handig om te weten is dat er een flink tijdsverschil is tussen Canada en Nederland, daarnaast is in Canada zelf ook nog sprake van tijdsverschil. Aan de westkust van Canada (hier ligt bijvoorbeeld Vancouver) is het 9 uur vroeger dan in Nederland. De oostkust verschilt 5 uur in tijd met Nederland. Bekende steden aan de oostkust van Canada zijn onder andere Toronto en Montreal.

 

 

 

 

 

Internet, telefoneren en post in Canada

De meeste hotels in Canada hebben een mogelijkheid om te internetten, vaak kan dit gewoon via de WiFi. Mocht dit niet kunnen dan is er gelukkig nog een andere mogelijkheid. Er zijn namelijk veel internetcafés aanwezig in Canada. Naast internet is het natuurlijk ook fijn om te kunnen bellen. Dit is het goedkoopste m.b.v een telefoonkaart via een vaste lijn. Je kunt wanneer je in een hotel overnacht natuurlijk ook vragen of je gebruik mag maken van de vaste lijn daar. Een minder goedkope maar desondanks prima optie is het bellen met mobiel. Let op de kosten van uw provider wanneer u dit doet! Een kaartje sturen is in Canada ook geen probleem, schrijf simpelweg een kaart en doe deze op de bus.

 

Welke stekker moet ik gebruiken in Canada?

In Canada wordt gebruik gemaakt van een tweepin- of driepinstekker, meestal past een Nederlandse stekker wel in het stopcontact maar het is slim om toch een wereldstekker mee te nemen. Daarnaast is het ook goed om te weten dat het voltage niet hetzelfde voltage is als in Nederland (110 volt).

 

 

 

 

Aanvragen visum voor Canada

Het is belangrijk om een visum aan te vragen als je naar Canada gaat. Gelukkig is dit heel eenvoudig en kost het nog geen twintig euro! Mocht je dit willen doen dan is e-visum en aanrader. Vooral de service is snel en prettig. Klik op de link om gelijk te beginnen.

July 25, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy