« Terug

Op reis naar het land van de tempelcomplexen

Voordat u op een avontuurlijke reis naar Cambodja gaat, is het belangrijk om vooraf de hoogtepunten van dit land te weten.

 

Angkor wat bezoeken

Angkor wat is de bekendste tempel van de tempelcomplex Angkor en tegelijk ook de grootste religieuze monument ter wereld. Om deze tempels liggen verschillende slotgrachten. Deze slotgrachten zijn bedoeld om de tempels te beschermen tegen de jungle en indringers.  De beste manier om de Angkor tempel te bekijken is per tuktuk of met een scooter. Bij het centrale punt is het mogelijk om de tickets voor de tempel te kopen. Voor alle tempels geldt er een strenge kledingvoorschrift: de schouders en knieën moeten bedekt worden en bij een aantal tempels mag je geen hoofddeksels dragen.

Overzicht van de Angkor Wat Tempels

 

Siem Riep

Siem Riep ligt in het westen van Cambodja. In deze stad zijn er veel leuke restaurants en hotels te vinden. Vanuit Siem Riep is het mogelijk om naar de tempelcomplex Angkor Wat te reizen.  Een bezoek aan de tempelcomplex Angkor Wat is zeker één hoogtepunt van uw reis door Cambodja.

Uitzicht op de Siem Riep Tempels

 

 

Sihanoukville

Sihanoukville is de enige havenstad van Cambodja. Deze stad staat erg bekend om haar prachtige stranden. Het populairste strand is het Ochheutal Beach. In de buurt van dit strand liggen de meeste accommodaties en andere toeristische voorzieningen. Het mooiste strand van Sihanoukville is het Sokha Beach. Een groot deel van dit strand is in beslag genomen door een luxe resort. Otres Beach is een wat rustiger strand. Op dit strand kunt u heerlijk genieten van het landschap en de rust.

Deze stranden zijn schoner en mooier dan de stranden die wij gewend zijn. Bovendien kunt u rondom de eilanden een duik nemen of snorkelen.

Schitterende witte strand van Sihanoukville

Bokor Hill Station

Bokor Hill Station was vroeger een Franse dorp. Dit dorp was bedoeld als een resort voor de Franse kolonialen in Cambodja. Tegenwoordig is het Bokor Hill Station verlaten en griezelig. Hierdoor wordt dit dorp gezien als een spookstad.

Bokor hill station Cambodja

 

 

Kratie

Kratie ligt aan de oevers van de Mekong rivier. Hierdoor is Kratie een leuke bestemming om te bezoeken. In deze stad is een centrale markt te vinden. Deze markt is omgeven door oude Franse koloniale gebouwen. Kratie is dé plek om de zeldzame Irrawaddy dolfijn te zien. Een Irrawaddy dolfijn is een zoetwaterdolfijn. Deze dolfijn leeft in de Mekong rivier. Er wordt geschat dat er tussen de 66 en 86 dolfijnen in de Mekong rivier leven.

Huizen aan de Mekong Rivier

 

Visum Cambodja

 

Cambodja is een land vol avontuur en is zeker een bezoekje waard. Om op reis naar Cambodja te gaan heeft u natuurlijk bepaalde reisdocumenten nodig, zoals het paspoort en het visa Cambodja. Tegenwoordig hoeft u voor het visum Cambodja niet meer naar de ambassade te gaan. Op Evisumservice.nl is het mogelijk om het visa Cambodja online en geheel in het Nederlands aan te vragen.  Vraag nu het visum Cambodja aan!

 

December 14, 2016
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy