« Terug

Visum Turkije niet langer verplicht voor Nederlanders

Goed nieuws voor de vakantiegangers met plannen om naar Turkije te gaan. Heb je de Nederlandse nationaliteit, dan heb je vanaf 2 maart 2020 geen visum meer nodig. 

Turkije is al decennialang een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Voorheen moest je, voordat je het land in mocht reizen, een visum aanvragen. Voor introductie van het Turkse e-visum kon je dit visum bij aankomst in Turkije in orde maken. Later heeft de Turkse overheid aangestuurd op het vooraf aanvragen van een e-visum zodat de doorloop bij de Turkse luchthavens sneller en zou verlopen. 

 

Turkije schaft visumplicht af – Dit zijn de nieuwe regels

Als Nederlander heb je niet langer een visum voor Turkije nodig. Wanneer je na 2 maart 2020 naar Turkije gaat kun je zonder visum het land betreden. Enige voorwaarden zijn dat je niet langer dan 90 dagen onafgebroken in het land verblijft en niet je niet meer dan deze 90 dagen per 180 dagen in Turkije mag verblijven. 

Een mooie opsteker voor alle vakantiegangers die richting Turkije gaan, want deze afschaffing scheelt je al snel 40 euro per persoon. 

Reis je voor 2 maart naar Turkije? Dan zal je helaas toch nog wel een e-visum voor Turkije moeten aanvragen. 

 

Populariteit Turkije als vakantiebestemming groeit

Ondanks de niet altijd even stabiele politieke situatie in Turkije, is het land altijd razend populair geweest bij de zonaanbidders. Op het dieptepunt in 2017 bezochten ongeveer 800.000 Nederlanders het land. Inmiddels gaan er alweer meer dan een miljoen Nederlanders per jaar richting de Turkse zon. 

February 20, 2020
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy