« Terug

Top 5 bezienswaardigheden van Istanbul

Gaat u op trip naar dé historische stad van Turkije? Dan moet u minstens 1x de top 5 bezienswaardigheden van Istanbul bezoeken.

 

1.  AyaSofya

Hagia Sofia in Istanboel

Ayasofya, ook wel erg bekend als de Hagia Sofia, is een van de veelzijdige en  indrukwekkende gebouwen van de wereld.  Ayasofya was vroeger een Christelijke-orthodoxe kerk die na de verovering van ‘’ Constantinopel ’’ (1453)  in een moskee veranderde. In 1934 werd de moskee door Mustafa Kemal Atatürk tot een seculier gebouw gemaakt en werd het een museum.  Het museum heeft jaarlijks wel meer dan twee miljoen bezoekers. Hierdoor is Ayasofya één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Istanbul. In het museum is het mogelijk om de prachtige mozaïeken te bewonderen en meer over de Ottomaanse rijk te leren. Ayasofya is zeker een bezoek waard!

2.Topkapi paleis ( Topkapi Sarayi)

De Topkapi Sarayi Istanbul

Het Topkapi Paleis is gebouwd in 1459 in opdracht van Sultan Mehmet II. Dit paleis was tussen 1465 en 1853 het centrum van de Osmaanse heerschappij.  Topkapi paleis is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Istanbul. Wanneer u in Istanbul bent, mag een bezoek aan het Topkapi Paleis zeker niet ontbreken. Tegenwoordig doet het paleis dienst als museum en geeft het een goed beeld van het leven dat de sultans vroeger leefden.

 

Bezoekersinformatie Topkapı Paleis

  • De entreeprijs voor het Topkapı Paleis Museum is 20TL, wat momenteel gelijk staat aan €8,62.
  • Voor de Harem is een apart toegangsbewijs verreist. De kosten hiervoor zijn 15TL, wat momenteel gelijk staat aan €6,47.
  • Het Topkapı Palace Museum is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.
  • De verkoop voor entreebewijzen sluit om 16.00 uur.
  • Op religieuze feestdagen is het museum vanaf 13.00 uur geopend voor bezoekers.
  • Er worden bij betalingen alleen Turkse Lira’s of creditcards geaccepteerd.

 

3.Boottocht over de Bosporus

Istanbul ontdekken middels een bottocht over de Bosporus? Tijdens deze vaartocht komt u onderweg bekende paleizen, Ottomaanse huizen en forten tegen. De boottochten vertrekken vanaf de haven tussen de Galatabrug en het station Sirkeci, aan de Europese oever. Als u geen haast heeft, heeft u ook de optie om een ferry te nemen. Met een ferry krijgt u de mogelijkheid om te stoppen op verschillende plaatsen. Hierdoor krijgt u de kans om de verschillende plekken van Istanbul te ontdekken. Ook is het mogelijk om een boottocht naar de Prinseneilanden te maken. Dit zijn negen eilanden in de Zee van Marmara. Op deze eilanden maken ze alleen gebruik van paarden, koetsen en fietsen. De veerboten naar de prinseneilanden vertrekken vanaf de Katabas veerboothaven, ten zuiden van het Dolmabahce.

Uitzicht over de Bosporus Rivier

 

 

4.Sultan Ahmet Moskee

 

Tegenover de Aya Sofia ligt nog een culturele schat die u als toerist in Istanbul niet mag missen: de Sultan Ahmet Moskee. De moskee werd aan het begin van de zeventiende eeuw gebouwd in opdracht van Sultan Ahmet 1 en is het hoofdmoskee van Istanbul. Het moest een moskee worden die groter en mooier was dan de Aya Sofia. De Sultan Ahmet moskee ziet er zowel van buiten als van binnen er prachtig uit!

 

Uitzicht over de Ahmet Moskee

 

5.Kapaliçarsi ( Grote bazaar)

Een straat in de Grote Bazaar

Kapali Carsi is één van de grootste overdekte markten ter wereld. Voor velen is de Kapali Carsi een hoogtepunt om naar Istanbul te gaan. In totaal zijn er meer dan 4.000 winkels. Dagelijks komen er tussen de 250.000 en 400.00 mensen om de markt te bezoeken.

 

Turks visum

Zoals de meeste al weten heeft Turkije een visumplicht. Heeft u al uw reis geboekt, maar nog geen visum Turkije geregeld? Geen probleem! Binnen 5 min. kunt u op Evisumservice het Turkije visum op de pagina van Turkije aanvragen. Na de verwerking van het Turks visum ontvangt u het visum Turkije in uw mail. Vraag nu het Turkije visum aan!

 

Wilt u graag nog meer informatie over Istanbul? Kijk dan eens op deze link

December 01, 2016
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy