« Terug

De lekkerste Turkse gerechten

De Turkse keuken wordt na de Chinese keuken beschouwd als één van de meest veelzijdige keukens ter wereld. Een belangrijk kenmerk van de Turkse keuken is de bereiding van de gerechten. Deze worden d.m.v. een houtoven klaar gemaakt. Ook in Nederland zijn de Turkse gerechten erg populair. Voorbeelden hiervan zijn de Turkse pizza (lahmacun), döner, kebap, Humus, Cacik, Iskender, börek en dolma (sarma).  Natuurlijk worden al deze gerechten in Nederland iets anders gemaakt dan in Turkije. Hierdoor is het zeker de moeite waard om tijdens uw bezoek aan Turkije een lokaal gerecht te proberen!

 

De top 5 Turkse gerechten

 

1.Turkse pizza (lahmacun)

Turkse pizza’s zijn erg geliefd onder de Nederlanders. Voor het maken van deze pizza’s worden flatbreads gebruikt. Deze worden belegd met een dun laagje gehakt en verschillende soorten kruiden. Naar eigen keuze kunt u salade, citroensap, knoflook en sambal bij toevoegen.  

 

 

 

2.Börek

Alle deegbereidingen worden in het Turks ‘börek’ genoemd. De meeste mensen kiezen voor vlees of kaas als vulling van börek.  De meeste van deze deegbereidingen worden in de oven of op een hele hete plaat gebakken of gefrituurd.  Vaak wordt börek geserveerd met Turkse thee of ayran. Ayran is een soort yoghurtdrank met zout.

 

 

 

3.Dolma (sarma)

Dolma, ook wel bekend als druivenbladeren, is één van de populairste Turkse gerechten. Dolma betekend in het Turks ‘gevuld’. Of er nou een paprika, courgette, aubergine of druivenbladeren gevuld worden, het valt allemaal onder dolma. Voor de vulling wordt er vaak gekozen voor rijst met gehakt.

 

 

 

4.Iskender

Iskender is dun gesneden gegrild lamsvlees op pitabrood met tomatensaus, boter en yoghurt erop. Dit gerecht is erg geliefd onder de Turken. Ook iskender wordt geserveerd met ayran (yoghurtdrank).

 

 

 

 

5.Manti

Manti is een Turkse variant van tortellini.  De vulling van manti bestaat (meestal) uit lams- of rundergehakt. Dit gerecht wordt in meerdere landen gemaakt ook in bijvoorbeeld Afghanistan. In Turkije wordt manti met yoghurt en wat gesmolten boter eroverheen gegeten.  Het maken van dit gerecht kost behoorlijk wat tijd. Als u het een keer zelf wilt maken moet u echt op tijd beginnen met het bereiden van dit gerecht!

 

 

 

Visum aanvragen

 

Wanneer u besluit om naar Turkije te gaan moet u zeker niet terug komen zonder deze genoemde gerechten geproefd te hebben. Voordat u op reis kunt gaan moet u wel de benodigde reisdocumenten in orde maken. Het paspoort en het Turks visum vallen hieronder. U moet zorgen dat u in bezit bent van een geldig paspoort en het Turkije visum. Op Evisumservice.nl kunt u binnen minder dan twee minuten het visum voor Turkije aanvragen. Na de verwerking van de aanvraag ontvangt u het visum binnen 24 uur in uw mail. Vraag snel het Turks visum aan.

April 14, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy